جاسوسان سایبری در لیست سیاه آمریکا!
دولت آمریکا اعلام کرد قصد دارد محدودیتهایی برای صدور ویزا علیه ۱۳ نفر که در توسعه و فروش نرمافزارهای جاسوسی تجاری دخیل هستند یا اعضای خانواده درجه یک آنها اعمال کند.
این افراد متهم به «تسهیل یا کسب منافع مالی» از طریق سوءاستفاده از این تکنولوژی هستند که اصحاب رسانه، دانشگاهیان، مدافعان حقوق بشر، مخالفان دولت و منتقدان احتمالی آن، و کارکنان دولت آمریکا را هدف قرار داده است.
اسامی افراد تحریمشده اعلام نشده اما این اقدام دو ماه پس از اعلام سیاست جدید دولت آمریکا برای محدود کردن صدور ویزا برای افرادی است که در فعالیتهایی دخیل هستند که میتواند حریم خصوصی و آزادی بیان را تهدید کند.
این تحریمها همچنین به دنبال مقابله با سوءاستفاده و گسترش نرمافزارهای جاسوسی تجاری توسط دولتهای اقتدارگرا برای جاسوسی از اعضای جامعه مدنی و افزایش پاسخگویی است.
این تحریمها در حالی صورت میگیرد که روزنامه اسرائیلی ها آرتص گزارش داد شرکت Intellexa در سال ۲۰۲۲ سیستمی به نام علاءالدین را معرفی کرده است که امکان جاسوسی از گوشیهای همراه اندروید و آیفون از طریق تبلیغات آنلاین را فراهم میکند.
دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا (OFAC) ماه گذشته این کنسرسیوم را به دلیل توسعه، راهاندازی و توزیع «نرمافزارهای جاسوسی تجاری» برای هدف قرار دادن مقامات دولتی، روزنامهنگاران و کارشناسان سیاسی در این کشور تحریم کرد.
نرم افزارهای جاسوسی (stalkerware) فراتر از جاسوسی ساده هستند. طبق گزارش اخیر کسپرسکی، در سال ۲۰۲۳ تعداد ۳۱،۰۳۱ کاربر قربانی این نرم افزارها شده اند که نسبت به سال قبل (۲۹،۳۱۲ نفر) افزایش یافته است. روسیه، برزیل و هند به ترتیب در صدر کشورهایی قرار دارند که بیشترین قربانی را داشته اند. این نرم افزارها اغلب با ظاهری فریبنده به عنوان نرم افزارهای ضد سرقت یا کنترل والدین برای گوشی، تبلت و کامپیوتر به فروش می رسند اما ماهیت کاملا متفاوتی دارند. این برنامه ها بدون اطلاع و اجازه فردی که ردیابی می شود نصب شده و به صورت پنهانی کار می کنند و به فرد نفوذگر امکان کنترل زندگی قربانی را می دهند.
دیدگاهتان را بنویسید