آموزش تست قطعات موبایل با مولتی متر
موضوعاتی که در این مطلب می خوانید:
گوشی هوشمند، یکی از ارکان اساسی زندگی ماست، و این دستگاه نیز پس از مدتی به دلیل دلایل مختلف از کار افتاده و نیاز به تعمیر پیدا میکند. برای ارزیابی وضعیت قطعات داخلی گوشی، از مولتیمتر بهره میبریم و در این متن، توانایی تست قطعات گوشی با استفاده از مولتیمتر را به شما آموزش میدهیم.
مولتیمتر چیست؟
یکی از ابزارهای بسیار کاربردی برای ارزیابی وضعیت قطعات داخلی موبایل، مولتیمتر نام دارد. این ابزار به شما کمک میکند تا به سادگی قطعه معیوب در گوشی خود را شناسایی کرده و به تعویض آن بپردازید. مولتیمتر به دو نوع آنالوگ و دیجیتال تقسیم میشود، اما نسخه دیجیتال به عنوان گزینهای ساده و بهتر توصیه میشود.
اموزش تست قطعات موبایل با مولتی متر
در ادامه، به شما نحوه ارزیابی سلامت قطعات از طریق مولتیمتر را آموزش میدهیم.
تست ویبراتور گوشی
موتور ویبره گوشی وظیفه دارد تا در شرایط مختلف، ویبره را برای گوشی ایجاد کند. به عبارت دیگر، این موتور باعث میشود گوشی شما در هنگام دریافت تماس یا پیام، لرزش ایجاد کند. برای ارزیابی سلامت این قطعه، پرابهای قرمز و مشکی مولتیمتر را در دو طرف ویبراتور قرار دهید و مولتیمتر را در حالت بازر بگذارید. اگر پس از این کار صدای بوقی شنیده شد، این نشان دهنده سلامت کامل موتور ویبره گوشی است.
تست اسپیکر گوشی
وظیفه اسپیکر در تولید صدا میباشد و ارائه معرفی برای این قطعه لازم نیست. برای انجام تست، مولتی متر را در حالت بازر قرار داده و پرابها را به دو طرف اسپیکر وصل نمایید. در صورت دریافت صدای بوق از مولتی متر، اسپیکر در وضعیت سالم است. هرچند که اگر عدد نمایش داده شده در مولتی متر خارج از محدوده ۲۵ تا ۳۵ باشد، نشاندهنده وجود ایراد در اسپیکر گوشی است.
تست میکروفون گوشی
میکروفون گوشی در هنگام مکالمه، ارسال وویس، ضبط صدا، فیلمبرداری و دیگر فعالیتهای مرتبط با انتقال صدا به طرف مقابل یا ضبط صدا استفاده میشود. برای انجام تست، مولتی متر را در حالت بازر قرار داده و به دو طرف میکروفون متصل کنید. اعداد بین ۶۰۰ تا ۱۸۰۰ در مولتی متر نشاندهنده سلامتی میکروفون هستند. هرگونه اعداد خارج از این بازه نشاندهنده خرابی در میکروفون میباشد. همچنین، مولتی متر باید بدون صدای اضافی عمل کند.
تست باتری گوشی
باتری، یکی از قطعاتی است که با گذر زمان به کارایی خود از دست میدهد و نیاز به تعویض دارد. باتری مسئول تأمین انرژی مورد نیاز گوشی است و در صورت ناسالم بودن، ممکن است شارژدهی مناسبی ارائه ندهد. برای تست، مولتی متر را در حالت DC و با محدوده ۲۰V قرار دهید و دو پراب را به دو سر منفی و مثبت باتری وصل کنید. در صورت سلامت باتری، مولتی متر باید عدد ۳.۷V را نمایش دهد.
تست خازن
مولتی متر را در حالت بازر قرار داده و پرابها را در دو طرف خازن مورد نظر قرار دهید. هیچ صدایی نباید از مولتی متر شنیده شود و اگر صدای بوق دریافت کردید یعنی خازن آسیب دیده است.
تست دیود
برای تست دیود، از دستگاه مولتی متر استفاده میشود که برخورداری از ویژگیهای مشابه خازن دارد. هنگام اتصال دیود با مولتی متر، باید هیچ صدای بوقی شنیده نشود.
تست ترانزیستور
ترانزیستورها به دو نوع اصلی، PNP و NPN، تقسیم میشوند. برای شروع تست، پراب مثبت مولتی متر را به قسمت کانکتور و پراب منفی را به قسمت بیس متصل کنید. در صورت سلامت ترانزیستور PNP، ولتاژ نمایش داده شده باید بین ۴.۵ تا ۹ ولت باشد. از سوی دیگر، اگر ترانزیستور NPN سالم باشد، مولتی متر عبارت OL یا همان Over Limit را نمایش میدهد.
در این توضیحات، نحوه استفاده از مولتی متر برای تست قطعات و بررسی وضعیت سلامت یا خرابی آنها توضیح داده شده است.
دیدگاهتان را بنویسید