تلویزیون اولد (OLED) بخریم یا کیولد (QLED) + مزایا و معایب
موضوعاتی که در این مطلب می خوانید:
کیفیت تصویر، اصلیترین پارامتر در خرید مدلهای مختلف تلویزیون است. در سالهای اخیر، پیشرفتهای زیادی در زمینه بهبود کیفیت تصویر انواع تلویزیون اتفاق افتاده است. او ال ای دی (OLED) و کیو ال ای دی (QLED، دو تکنولوژی قدرتمند به کار رفته در تلویزیونهای جدید هستند. حال سوال این است که تلویزیون اولد بخریم یا کیولد؟ تفاوت تلویزیون اولد با کیولد چیست؟ در این مطلب نکاتی را درباره تلویزیونهای اولد و کیولد بیان میکنیم.
تفاوت تلویزیون اولد با کیولد از نظر تصویر چگونه است؟
برای اینکه بدانیم تلویزیون اولد بخریم یا کیولد، باید ابتدا تفاوت آنها را با یکدیگر بدانیم. اصلیترین تفاوت تلویزیون اولد با کیولد، از نظر رنگ و کنتراست رنگی در تصویر است. در تلویزیونهای OLED، نقاط تاریک عمق بیشتری دارند. از سوی دیگر، نقاط رنگی و روشن، درخشان بوده و کنتراست رنگی بالایی نسبت به نقاط تیره ایجاد میکنند. این موضوع باعث افزایش شفافیت تصویر و زندهتر شدن رنگها میگردد.
این در حالی است که در تلویزیونهای کیو ال ای دی (کیولد)، عمق نقاط تاریک کمتر از تلویزیونهای OLED است. در نتیجه کنتراست رنگی ایجاد شده، کمتر بوده و کیفیت تصویر نسبت به تصویر تلویزیون اولد کمتر است. البته این به معنای بیکیفیت بودن تصویر تلویزیونهای کیولد نیست. بلکه هدف، بررسی تفاوت تلویزیون اولد با کیولد از نظر تصویر است.
تفاوت تلویزیون اولد با کیولد از نظر فناوری تصویر
یکی دیگر از جنبههای تفاوت تلویزیون اولد با کیولد، به نحوه تشکیل تصویر مربوط است. در تلویزیونهای اولد، هر نقطه یا پیکسل به صورت مجزا روشنایی ایجاد میکند. این در حالی است که در تلویزیونهای کیولد، یک صفحه ال ای دی روشن (بک لایت)، نور صفحه نمایش تلویزیون را تولید میکند.
در واقع، تلویزیونهای QLED برای نمایش تصویر، به یک منبع نور خارجی نیاز دارند. همین مساله باعث ایجاد کنتراست رنگی بین نورهای روشن و تاریک صفحه شده و تصویر واضحی ایجاد میکند. نورهای نقطهای باعث میشوند تا عمق رنگهای تیره و سیاه در تلویزیون OLED بیشتر باشد. بنابراین در پاسخ به این که تلویزیون اولد بخریم یا کیولد، به نظر میرسد که تلویزیون اولد تصویر زندهتر و رنگهای طبیعیتری داشته باشد.
تفاوت زاویه دید در تلویزیونهای OLED و QLED
تلویزیونهای اولد با کیولد، از نظر زاویه دید تصویر تفاوت با یکدیگر ندارند. زیرا در هر دو نوع فناوری، زاویه دید تصویر گسترده است. به این معنا که در هر زاویهای (تا ۱۸۰ درجه) نسبت به صفحه نمایش تلویزیون، میتوانید تصویری با کیفیت را دریافت کنید. بنابراین اگر قصد خرید تلویزیون بزرگ دارید و میپرسید تلویزیون اولد بخریم یا کیولد، به شما میگوییم که هر دو نوع تکنولوژی، از نوع صفحه گسترده هستند.
تفاوت تلویزیون اولد با کیولد از نظر مصرف برق
وجود بک لایت در تلویزیونهای کیولد، باعث میشود تا مصرف انرژی نسبت به تلویزیونهای اولد کمتر باشد. زیرا در تلویزیونهای او ال ای دی، برای روشن شدن هر پیکسل به انرژی نیاز است. در نتیجه مصرف برق در تلویزیونهای OLED بالاتر است. این نکته را میتوان یکی از مهمترین جنبههای تفاوت تلویزیون اولد با کیولد دانست. به این ترتیب، در پاسخ به این که تلویزیون اولد بخریم یا کیولد، باید گفت که اگر مصرف انرژی برایتان مهم است، تلویزیون QLED، انتخابی هوشمندانهتر خواهد بود.
تنوع رنگ در تلویزیونهای اولد و کیولد
جعبه رنگها در تلویزیونهای کیولد، غنیتر از تلویزیونهای اولد است. مخصوصا در تلویزیونهای مدل جدید، فناوری نقاط کوانتومی در صفحه تلویزیونهای اولد، امکان دستیابی به رنگهای متنوع را فراهم نموده است. البته تلویزیونهای کیولد از نظر تنوع رنگ، همچنان در اول راه هستند و برای اثبات برتری خود، باید پیشرفتهای عظیمتری داشته باشند. در هر حال، تنوع رنگی یکی دیگر از جنبههای تفاوت تلویزیونهای اولد با کیولد است.
تفاوت تلویزیون اولد با کیولد از نظر روشنایی خالص صفحه
فناوری تصویر تلویزیون اولد به گونهای است که هر پیکسل میتواند روشنایی ایجاد کند. این در حالی است که در تلویزیون کیولد، یک بک لایت ال ای دی (LED) وجود دارد. برخلاف مزایای اولد نسبت به کیولد، تلویزیون OLED در تولید یک صفحه روشن خالص، ضعیفتر از کیو ال ای دی (QLED) عمل میکند.
این ویژگی را میتوان یکی از معایب تلویزیون اولد (OLED) نسبت به کیولد (QLED) دانست. به طور کلی، میتوان گفت که تلویزیونهای OLED برای اتاقهای کاملا تاریک و تلویزیونهای کیو ال ای دی برای اتاقهای روشن و با نور طبیعی مناسب هستند.
تفاوت تلویزیون اولد با کیولد از نظر قیمت
مدلهای مختلف تلویزیون، قیمتهای متنوعی نیز دارند. هر چه فناوریهای به کار برده شده در ساخت تلویزیون قویتر باشند، قیمت آنها نیز به مراتب بالاتر است. یکی از جنبههای تفاوت تلویزیون اولد با کیولد نیز قیمت آنها است. قیمت تلویزیون اولد گرانتر از تلویزیونهای کیولد است. علت این مساله به کیفیت تصویر بالاتر در تلویزیونهای OLED مربوط است. البته فاکتورهای جانبی مانند ابعاد تلویزیون، هوشمند بودن تلویزیون و برند آن، در قیمت دستگاه مورد نظر شما تاثیرگذار خواهند بود.
مدلهای کیو ال ای دی (QLED) برند جی پلاس
فناوری OLED تنها در تعداد محدودی از برندهای خارجی، به کار میرود. اما تلویزیونهای QLED توسط برندهای مختلف داخلی و خارجی تولید میشوند. برند ایرانی جی پلاس (G Plus)، یکی از برندهای قدرتمند در زمینه تولید انواع تلویزیونهای QLED است. کیفیت بالای محصولات این برند باعث شده تا مصرف کنندگان ایرانی بتوانند آنها را جایگزین کالاهای خارجی نمایند. اتفاقا انواع تلویزیونهای QLED جی پلاس نیز در ابعاد مختلف تولید میشوند. برخی از محبوبترین و پرفروشترین مدلهای کیولد از برند جی پلاس عبارتند از:
- تلویزیون هوشمند جی پلاس مدل ۵۵PQ736S
- تلویزیون هوشمند جی پلاس مدل ۵۵PU718N
- تلویزیون هوشمند جی پلاس مدل ۵۰PQ736S
- تلویزیون کیو ال ای دی هوشمند مدل ۵۵PQ738CS
- تلویزیون جی پلاس هوشمند مدل ۶۵PQ738CS
- تلویزیون ۸۵ اینچی جی پلاس مدل ۸۵PQ844CN
این مدلها از برند جی پلاس برای افرادی که قصد خرید تلویزیونهای کیولد را دارند، گزینههای مناسبی هستند. آشنایی با ویژگیهای دیگر این تلویزیونها، به شما کمک میکند تا بهترین انتخاب را داشته باشید. مواردی مانند قابلیت اتصال به اینترنت، رابط کاربری اندروید و کیفیت صدای قابل قبول، میتوانند بر انتخاب شما تاثیرگذار باشند.
ویژگیهای تصویر در تلویزیونهای QLED هوشمند جی پلاس
تا اینجا با تفاوت تلویزیون اولد با کیولد آشنا شدیم. همچنین برخی از مدلهای کیولد از برند جی پلاس را معرفی کردیم. چنانچه قصد خرید تلویزیون هوشمند جی پلاس کیولد را دارید، بهتر است اطلاعاتی درباره مزایای این تلویزیونها داشته باشید.
کیفیت تصویر در تلویزیونهای هوشمند کیولد G Plus، فوق العاده است. این مساله به کنتراست رنگی ایجاد شده بین نقاط تیره و روشن بستگی دارد. در ساخت اکثر تلویزیونهای هوشمند جی پلاس، از پنلهای VA استفاده میشود. در نتیجه کنتراست رنگی قویتری نسبت به پنلهای آی پی اس (IPS) در آنها ایجاد میگردد. همین مساله کمک میکند تا بیننده، تصویری طبیعیتر با رنگهایی زندهتر از تلویزیون دریافت کند.
رزولوشن تصویر در تلویزیونهای QLED جی پلاس، عمدتا برابر با ۲۱۶۰*۳۸۴۰ است. این رزولوشن در کنار کیفیت تصویر ۴K باعث شده تا تلویزیونهای هوشمند G Plus، به رقبای سرسختی برای تلویزیونهای خارجی تبدیل گردند. برای آشنایی بیشتر با تلویزیونهای هوشمند کیولد جی پلاس میتوانید به فروشگاه آنلاین جی پلاس ایران مراجعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید