موضوعاتی که در این مطلب می خوانید:
قطعه برد گوشی، به عنوان یکی از اصلیترین مؤلفههای داخلی این محصول، وظیفه اتصال و هماهنگ کردن اجزای مختلف چون تراشه، رم، حافظه، و سایر بخشهای داخلی را بر عهده دارد. در واقع، این برد به عنوان یک پل ارتباطی بین اجزای اصلی گوشی عمل میکند و متشکل از اجزای متعددی است که نقشهای مختلفی را بر عهده دارند. در ادامه، قصد داریم به توضیحات بیشتری درباره قطعات موجود بر روی برد گوشی بپردازیم.
شناخت قطعات روی برد موبایل
در ادامه این بخش به سراغ قطعات مختلف موجود به روی برد گوشی هوشمند میرویم و ابتدا قطعات بزرگتر و سپس قطعات کوچکتر را معرفی میکنیم.
سوئیچ آنتن
سوئیچ آنتن در گوشی موبایل وظیفهی تشخیص و اتصال به سیگنالهای مورد نیاز برای برقراری تماس و ارسال/دریافت پیام را بر عهده دارد. در صورتی که این قطعه با مشکل مواجه شود، گوشی قادر به دریافت سیگنالهای آنتن نخواهد بود و این باعث محدودیتی جدی در استفاده از سیم کارت و ارتباطات تلفنی میشود.
PFO
قطعه PFO به سوئیچ آنتن کمک میکند تا فرکانسهای شبکه را قویتر دریافت کند و به نوعی میتوانیم این قطعه را تقویت کنندهای برای سوئیچ آنتن بدانیم.
آی سی شبکه
این قطعه وظیفه دارد امواج صوتی و رادیویی را مطابق با دستور CPU دریافت یا ارسال کند.
کریستال شبکه
هنگامی که تماس خروجی برقرار میشود، این قطعه فرکانس تولید میکند. در صورتی که این قطعه خراب شود، دیگر قادر به برقراری تماس با کسی نخواهید بود.
VCO
این بخش مسئول انتقال تاریخ، زمان و ولتاژ به آیسی شبکه و CPU است. اگر این بخش از کار افتاده باشد، ممکن است گوشی هنگام تماس، خطای “Call Failed” را نمایش دهد.
فیلتر TX
این قطعه باید فرکانس را هنگام تماسهای خروجی فیلتر کند.
فیلتر RX
این قطعه میبایست فرکانس را هنگام تماسهای ورودی فیلتر کند.
رام گوشی
قطعه فعلی مسئولیت بارگذاری سیستم عامل گوشی را بر عهده دارد و اشتباهاً با رم اشتباه تلقی نمیشود. اگر رم خراب شود، گوشی قادر به اجرای سیستم عامل نمیباشد و نهایتاً نمیتواند روشن شود.
رم گوشی
رم در واقع حافظهای است که دادههای فعلی را برای استفاده فوری نگه میدارد. به عبارت دیگر، میتواند اطلاعاتی که برای برنامههایی مانند اینستاگرام در حال استفاده هستند را ذخیره کند، به نحوی که شما بتوانید بدون نیاز به بارگذاری دوباره به برنامههای دیگری مثل واتساپ جابجا شوید و سپس بازگردید.
آی سی پاور
آی سی پاور وظیفه دارد تا انرژی را از باتری دریافت کرده و در اختیار قطعات مختلف قرار دهد.
آی سی شارژ
این قطعه وظیفه دارد تا جریان برق را از شارژر و پورت شارژ دریافت کرده و به باتری انتقال دهد.
کریستال RTC
این قطعه باعث میشود تا تاریخ و زمان گوشی حتی در صورت خاموش بودن محصول حفظ شود. کریستال RTC زمان و تاریخ را نگهداری میکند.
سی پی یو
سی پی یو یا همان واحد پردازنده مرکزی وظیفه دارد تا پردازشهای گوشی را انجام دهد. کنترل بخشهای مختلف در دست این قطعه است و مانند مغز انسان عمل میکند و بدون آن استفاده از گوشی غیرممکن میشود.
آی سی لاجیک
کنترل چراغ LED، زنگ و ویبره رفتن گوشی بر عهده آی سی لاجیک است.
آی سی صدا
آی سی صدا وظیفه دارد تا اسپیکر و میکروفون را کنترل کند. در صورتی که هم میکروفون و هم اسپیکر شما از کار افتادهاند به احتمال زیاد آی سی صدا مشکل پیدا کرده است.
جمع بندی
در این مطلب به تشخیص قطعات روی برد موبایل و معرفی آنها پرداختیم و حالا بهتر میدانید که یک برد گوشی تا چه حد وظیفه مهمی دارد و از چه قطعات حیاتی میزبانی میکند. در نظر داشته باشید که قطعات دیگری نیز به روی برد دیده میشوند که اهمیت کمتری دارند و به آنها پرداخته نشده است.